“Rinne yn Frijheid” krijgt een andere vorm

Galerie Het Gemaal in Echten

“Rinne yn Frijheid” krijgt een andere vorm

Gepubliceerd op:

Rinne yn Frijheid, de culturele vrijheids-wandeling rondom Echten, op 13 en 14 juni 2020, gaat niet door in verband met het coronavirus. De opening van Galerie Het Gemaal als cultureel informatiepunt voor de Tsjûkemar-regio wordt op een andere manier vorm gegeven.

Tijdschrift/krant

Medio juni 2020 zal een tijdschrift/krant verschijnen met daarin de verhalen en de afbeeldingen uit de exposities van H. N. Werkman en het onderduikkind Loek Groenteman, de gedichten “Verdwalen – In vrijheid” van de kinderen van de vijf basisscholen (groep 8) uit Echtenerbrug, Oosterzee en Bantega en de route van de culturele vrijheids-wandeling rondom Echten met informatie over de speciale locaties.

Galerie Het Gemaal in Echten

De openstelling van Galerie Het Gemaal in Echten gebeurt tijdens de weekenden, zodra het is toegestaan en de resterende maatregelen geen belemmering zijn. Te zien zijn exposities met het werk van H. N. Werkman, een presentatie en documentaire over het leven van Loek Groenteman als onderduiker in Echten en informatie over de toekomstplannen voor de Tsjûkemar-regio in het algemeen.